Mod de preparare Prajitura cu nuca

  1. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si zahar; se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia si se framanta.
  2. Se lasa la crescut 10-15min.
  3. Se adauga restul de zahar, ouale, sarea si aromele de migdale, in aluat si se framanta bine de tot, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 40 min.
  4. Se intinde apoi pe masa.
  5. Pentru umplutura se framanta martipanul cu ouale si nucile macinate, se intinde masa de martipan peste aluat si se ruleaza.
  6. Din ruloul obtinut se taie 14 bucati, de aceeasi grosime, se pun intr-o tava unsa cu margarina rama, cu taietura in sus si se da la cuptor 40 min.
  7. Se incalzeste dulceata, se unge prajitura cu ea, apoi se lasa la racit.
  8. Se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamiie si se stropeste prajitura.
  9. Se orneaza cu migdale sau nuca.