Mod de preparare Prajitura cu nuci si caramel

  1. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea dupa care se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se bate in continuare. Cand e tare, se adauga nuca macinata si se mesteca usor.
  2. Se coc 5-6 foi pe dosul unei tavi unse cu Rama Maestro si tapetate cu hartie de copt. Atentie cum le manevrati, pentru ca se rup foarte usor.
  3. Zaharul (6 ling) se caramelizeaza si se stinge cu laptele. Se lasa sa fiarba pana se topeste tot zaharul.
  4. Se adauga galbenusurile frecate cu 2 ling. de zahar si se amesteca pe foc pana se omogenizeaza. Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
  5. Cele doua plicuri de gelatina se pun la hidratat, se adauga in lapte apoi se da la rece.
  6. Frisca se bate tare si se adauga crema racita si intarita. Se umplu foile si se da la rece cateva ore. Crema se va intari, iar foile se vor inmuia.
  7. Deasupra se poate face o glazura. Eu am oprit un pic de frisca, am amestecat-o cu un plic de ciocolata calda si am acoperit ultima foaie. Deasupra am presarat ornamente de ciocolata.