Mod de preparare Prajitura cu piersici

  1. Se incalzeste cuptorul la 175grade.
  2. Tapetati o tava cu hartie de copt.

Pentru aluat: 

  1. Frecati untul taiat bucatele cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa.
  2. Se adauga oul si se omogenizeaza,iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
  3. Aluatul se imparte in 2. O parte se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava tapetata cu hartie,iar cealalta jumatate se da la frigider.

Pentru umplutura:

  1. Se taie piersicile cubulete (sau felii)si se pun într-un castron mare si se stropesc cu suc de lamaie.
  2. Se amestecă uor. Într-un bol separat amesteca împreună făină, zahăr, sare, scorioară i nucoară.
  3. Se toarnă peste piersici si se amestecă usor.
  4. Imprastie amestec de piersici în mod egal in tava.
  5. Deasupra piersicilor se pun bucatele din aluatul ramas.
  6. Coaceti în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute, sau până când partea de sus este uor maro.
  7. Se lasa sa se răcească complet înainte de a tăia în pătrate.