Mod de preparare Prajitura cu portocala

Blat: 

  1. Cele 9 albusuri se bat spuma cu un praf de sare si cele 15 linguri de zahar.
  2. Faina se cerne si se amesteca cu nuca de cocos si se pune in compozitie putin cate putin.
  3. Se coace in tava tapetata pana cand se desprinde blatul.

Crema: 

  1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si laptele.
  2. Se pune la bain marine si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o smantana.
  3. Cand este gata se adauga zeama si coaja de la 1 portocala si se da la racit.
  4. Margarina se freaca putin si se adauga crema racita lingura cu lingura.
  5. Blatul racit se taie in doua.

Asamblarea: 

  1. Foaie blat, crema, cubulete de portocala, foaie blat.
  2. Se orneaza cu frisca si se portioneaza.
  3. Fiecare bucata se orneaza cu bucatele de portocala.