Mod de preparare Prajitura cu prune

  1. Asezati faina cernuta intr-un castron, faceti o gropita si zdrobiti drojdia inauntru.
  2. Adaugati 1 lingura de zahar, 2 linguri lapte si sare.
  3. Amestecati putina faina cu acestea si formati o maia lipicioasa, pe care o lasati 30 minute sa se odihneasca.
  4. Adaugati apoi galbenusul oului si restul ingredientelor, cu exceptia uleiului.
  5. Framantati un aluat ferm pe care il mai lasati la cald 30 minute.
  6. Incingeti cuptorul la 200 grade C.
  7. Amestecati branza de vaci cu 3 linguri smantana, 1 ou si albusul ramas de la blat, din zaharul tos, amidonil, coaja si sucul de portocala.
  8. Tapetati o tava.
  9. Mai framantati inca o data aluatul dospit, apoi intindeti-l intr-o foaie de dimensiunea tavii, si asezati-l in aceasta.
  10. Turnati compozitia de branza deasupra, apoi asezati cat mai estetic prunele.
  11. Bateti oul ramas cu zaharul vanilat, restul de zahar si smantana.
  12. Intindeti compozitia uniform peste prajitura, apoi se da la cuptor pentru 30-40 minute.
  13. Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se scoate din tava, se elimina foaia de copt.
  14. Se taie romburi se se pudreaza.