Mod de preparare Prajitura cu prune

  1. Prunele se curata de samburi, se taie in doua, se stropesc cu putina zeama de lamaie si se dau la frigider pana ce preparam aluatul( in cazul fructelor congelate le decongelam si le punem la scurs pe o sita).
  2. Margarina Rama se topeste si se lasa sa se raceasca.
  3. Ouale se freaca bine cu zaharul, care se pune treptat.
  4. Peste ouale batute se pune margarina topita si racita si iaurtul.
  5. Adaugam esenta, zaharul vanilat si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
  6. Omogenizam bine toate iar la urma punem faina treptat.
  7. Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu putina margarina RAMA si se pune hartie de copt.
  8. Se toarna compozitia de aluat in tava tapetata, apoi se pun prunele cum doriti.
  9. Dati tava la cuptorul incins 50-60 min.
  10. (daca puneti mai putine prune se coace mai repede, dar daca puneti mai multe se coace ceva mai greu ca e mai grea).
  11. Cand e gata o scoateti, o lasati sa se raceasca si mancati cu multa pofta.