Mod de preparare Prajitura cu suc de rosii

  1. Reteta originala era cu 12 linguri din fiecare(ulei si suc de rosii), dar eu am folosit o tava de 26/36 cm si am mai adaugat cate 3 linguri. Am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea zaharului, apoi am adaugat sucul de rosii, esenta si faina cu bicarbonatul.
  2. Am framantat un aluat elastic si nelipicios, pe care l-am lasat 20 de minute la frigider acoperit cu o folie. Apoi l-am impartit in 4 bucati pe care le-am intins pe dosul tavii unse cu ulei si le-am copt pe rand cate 6-7 minute la 180 grade.
  3. Pentru crema de gris, am pus intai apa cu zaharul, coaja de lamaie si sarea la fiert, iar cand a atis punctul de fierbere, am adaugat grisul in ploaie mestecand continuu.
  4. Am lasat pe foc pana s-a ingrosat, apoi am dat deoparte si am incorporat margarina si zeama de lamaie.
  5. Am dat crema la rece, iar cand s-a racit complet am adaugat nuca de cocos si am omogenizat.
  6. Pentru asamblarea prajiturii, am pus prima foaie in tava, am intins jumatate din crema de gris, am pus a doua foaie, am intins gemul peste ea, apoi a treia foaie, restul de crema de gis si ultima foaie.
  7. Am acoperit cu folie si am dat la frigider pentru cateva ore dupa care am portionat-o. S-au inmuiat destul de repede foile si a iesit foarte buna si inalta.