Mod de preparare Prajitura cu visine

  1. Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga. Rama Maestro (de la temperatura camerei) o mixam cu 3-4 linguri de zahar.
  2. Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si mixam pana obtinem o crema.
  3. Adaugam laptele treptat, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Intr-un bol batem albusurile spuma cu un praf de sare.
  4. Peste compozitia de galbenusuri punem 150 gr faina si mixam la viteza mica. Albusurile le punem peste si le incorporam usor, iar la final restul de faina. Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de chec.
  5. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
  6. Introducem tava in cuptorul incins pentru 7 minute, apoi o scoatem si asezam visinele bine scurse.
  7. Bagam iar prajitura in cuptor pentru 35-40 de minute, pana prinde deasupra o culoare aurie. O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca. O pudram cu zahar si servim!