Mod de preparare Prajitura cu visine

  1. Se spala visinele si se scot samburii apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
  2. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
  3. Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare albusurile cu sarea.
  4. Intr-o craticioara se pune zaharul cu apa pe foc si se tine pana se topeste zahrul si devine un sirop.
  5. Cat e fierbinte se adauga peste albusuri, mixand in continuare, putin cate putin, ca la maioneza.
  6. Se adauga apoi galbenusurile, margarina topita, esenta. La final se pune faina.
  7. Se mesteca cu o lingura de jos in sus.
  8. Se tapeteaza o forma cu Margarina si faina si se pune 3/4 din cantitatea de aluat.
  9. Restul de aluat se amesteca cu cacaoa cernuta.
  10. Se pune si amestecul de cacao si se marmoreaza cu un betisor.
  11. Deasupra se pun visinile scurse.
  12. Se baga la cuptor pana capata o culoare aurie deasupra.
  13. Se pudreaza cu zahar pudra.