Mod de preparare Prajitura de post cu mere

  1. Merele se curate, se dau pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama.
  2. Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se pune apoi merele iar peste mere zaharul.
  3. Se dau la racit.
  4. Cand s-au racit se adauga scortisoara dupa gust.
  5. Intre timp, pana se racesc merele, se face umplutura. Incepem prin a topi margarina si a o lasa sa se raceasca.
  6. Apoi se amesteca bine toate ingredientele, in ordinea in care sunt scrise, avand grija ca atunci cand adaugam faina s-o punem treptat , pentru a nu face cocoloase.
  7. Din aluat se pune in folie alimentara de plastic si se da la congelator.
  8. Restul aluatului se intinde intr-o tava in care a fost pusa foaie de copt.
  9. Peste foaia intinsa se pun merele, care sunt racite, si nucile pisate in bucati mai mari.
  10. Aluatul care a stat in congelator pana s-a intarit se rade deasupra , pe razatoarea mare.
  11. Se da la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mic pana cand bucatile de coca de deasupra se rumenesc un pic.