Mod de preparare Prajitura delicioasa cu visine si vanilie

Blat: 

  1. Praful copt si bicarbonatul(amoniacul) se sting cu putina zeama de lamaie.
  2. Intr-un bol, impreuna cu margarina Rama Maestro si se mixeaza toate ingrediantele pana obtinem o crema consistenta.
  3. Ungem tava de tarta nsa cu putina margarina Rama Maestro si o tapetam cu faina,apoi o umplem cu crema rezultata.
  4. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 25 30 de minute la foc mic, sau pana blatul devine auriu.
  5. Dupa ce s-a copt blatul,il scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Crema: 

  1. Cateva linguri de lapte se amesteca cu praful de budinca si zaharul pana obtinem o compozitie omogena, care curge.
  2. Ca sa nu obtinem cocoloase,amestecam bine cu un tel.
  3. Restul de lapte se pune la fiert.
  4. Cand da in clocot, se toarna compozitia cu praful de budinca si se amesteca continuu cu telul, pana budinca se ingroasa.
  5. Se ia de pe foc.
  6. Se adauga margarina Rama Maestro si se amesteca pana aceasta se topeste si se omogenizeaza cu crema.
  7. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
  8. Blatul se rastoarna din tava pe un platou.
  9. Se umple cu visinele scurse de sucul din compot.
  10. Deasupra se toarna budinca.
  11. Se orneaza cu frisca, in forma de grilaj, iar pe marginea prajiturii presaram ciocolata rasa.
  12. Se poate servi dupa ce prajitura sta macar o ora la frigider.