Mod de preparare Prajitura delicioasa si simpla cu mere

  1. Merele se curăţă, se dau prin mixer sau pe răzătoare. Se pune zahăr după gust şi praf de scorţişoară.
  2. Se pun într-o cratiţă şi se prăjesc cam 15–20 minute.
  3. Separat se bat ouăle cu cele 9 linguri de zahăr. Se adaugă uleiul, laptele şi sarea.
  4. Se amestecă praful de copt cu făina şi se adaugă făină cât să se formeze un aluat elastic nici moale, nici tare.
  5. Se împarte aluatul în două: din jumătate se face o foaie care se pune într-o tavă nici mare nici mică, tavă care este tapetată cu hârtie de copt.
  6. Se întind merele peste foaie apoi se mai face o foaie din cealaltă jumătate de aluat şi se pune peste mere.
  7. Se dă la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute. Se poate face proba cu scobitoarea, pentru verificare. 
  8. După ce este gata se pudrează cu zahăr. Se serveste rece.