Mod de preparare Prajitura desteapta

  1. Incingem cuptorul la 140-150 de grade, respectiv treapta 1 a cuptorului si tapetam o tava (28 x 18 x 5 cm) cu hartie de copt.
  2. Margarina Rama se taie in cubulete.
  3. Aseaza cubulete de margarina in bain marie.
  4. Pentru bain marie, punem un vas cu apa la fiert si deasupra lui un alt vas in care punem margarina Rama si 4 linguri de lapte.
  5. Adaugam si zaharul tos peste Rama si le topim impreuna.
  6. Separam ouale.
  7. Albusurile le batem spuma.
  8. Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat.
  9. Apoi adaugam margarina Rama si zaharul, topite si racite.
  10. Amestecam bine.
  11. Incorporam apoi, pe rand, amestecand bine dupa fiecare: laptele rece, albusurile batute spuma si cele 9 linguri de faina.
  12. Punem compozitia in tava unsa si tapetata bine cu faina si o dam la cuptor cca 60-75 de minute, pana trece testul scobitorii: o scobitoare introdusa in diverse parti ale prajiturii iese fara urma de compozitie.
  13. Timp de o ora nu se deschide usa cuptorului, pentru ca prajitura sa creasca uniform.
  14. Lasam prajitura sa se raceasca in tava cateva ore sau peste noapte si abia apoi o pudram cu zahar pudra, o portionam si o servim.