Mod de preparare Prajitura desteapta

  1. Luam o cratita si punem cele 250 gr margarina la topit, apoi o lasam la racit.
  2. Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma.
  3. In alt castron mai incapator, punem galbenusurile, cele 300 gr zahar, 2 plic. zahar vanilat, cele 2 ling apa si mixam pana ce totul se omogenizeaza.
  4. In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si mixam din nou.
  5. Se mai adauga faina in ploaie si mixam, laptele caldut si mixam, si la final spuma de albusuri si amestecam bine cu telul pana sunt complet inglobate.
  6. Compozitia rezultata este lichida avand aspectul unei ciorbe.
  7. In cuptor, in timpul coacerii, se va alege singur blatul de crema.
  8. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta si se introduce la cuptor (preincalzit) timp de 1 h, la foc mic spre mediu.
  9. Dupa ce s-a copt o lasam in tava la racit si o pudram cu zahar.