Mod de preparare Prajitura desteapta cu citrice

  1. Fructele le spalam bine si facem un fresh din ele, fara pulpa.
  2. Eu am avut cam 100 ml de fresh de citrice.
  3. Laptele se amesteca cu: freshul de fructe, zaharul, margarina Rama si se pune la foc mic pana se topeste margarina Rama.
  4. Se amesteca bine cu telul cat timp se topeste margarina Rama pentru uniformizare.
  5. Dupa ce margarina Rama s-a topit, dam la racit compozitia.
  6. Intre timp spalam bine ouale si separam albusul de galbenusuri.
  7. Galbenusurile le frecam cu zaharul brun pana se topeste zaharul.
  8. Albusurile le batem bine cu un praf de sare iar apoi adaugam putin zahar, se intareste mai bine daca adaugam zahar.
  9. Cand amestecul din lapte s-a racit il turnam, putin cate putin, peste galbenusuri amestecand intruna.
  10. Apoi adaugam albusurile batute spuma , alternand cu faina, si amestecam de jos in sus.
  11. Eu am folosit paletele spirala de la mixer.
  12. Amestecam bine pentru o buna omogenizare si punem pe o tava, in care am pus hartie de copt.
  13. Incingem bine cuptorul si bagam tava.
  14. Lasam la foc mic, in partea de sus a cuptorului, pret de 50 de minute.
  15. Se da la racit, se taie si se pudreaza cu zahar.