Mod de preparare Prajitura din pandispan cu fructe si zahar ars

  1. Zaharul tos se caramelizeaza direct intr-o margine a tavii sau respectiv in cratita, la foc mic.
  2. Cand apare primul punct caramelizat, se amesteca in mijlocul lui, circular, pana cand se atrage, treptat, tot zaharul care se va carameliza in maro deschis si se formeaza putina spuma deasupra.
  3. Dupa ce s-a caramelizat, vasul se ridica de pe foc si imediat se invarteste, ca sa se glaseze, mai ales la baza.
  4. Se lasa sa se raceasca bine; dupa aceea vasul se unge bine lateral si la baza cu toata margarina Rama solida, care se va presara cu fructele cat se poate de uniform (chiar si suprapuse).
  5. Se coc la cuptor, pana cand se inmoaie, apoi se pune compozitia de pandispan, si se coace.
  6. Se serveste simpla sau ornata cu frisca cu gelatina, dupa ce a stat la frigider 2 ore.