Mod de preparare Prajitura diplomat cu fructe

  1. Toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei.
  2. Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare.
  3. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Cat e fierbinte, il turnam peste albusuri, si mixam continuu.
  4. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si Margarina topita.
  5. Amestecam faina cu cacaua si o cernem deasupra.
  6. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.
  7. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.
  8. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul scobitorii si se lasa sa se raceasca.
  9. Pentru crema: ouale impreuna cu zaharul se bat bine si pe pun pe baie de abur, pana cand crema se ingroasa ca o smantana.
  10. Se lasa sa se raceasca. Intre timp batem bine frisca.
  11. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe.
  12. Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba), apoi se amesteca cu crema de ou si adaugam esenta. 
  13. Se amesteca frisca cu crema de ou.
  14. Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se adauga blatul apoi punem crema.
  15. Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare.
  16. Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic si il turnam caldut peste prajitura.
  17. Se da la rece cateva ore si apoi se taie si se serveste.