Mod de preparare Prajitura diplomat cu visine.

Preparare blat:

  1. Ouale la temperatura camerei se separa.
  2. Se bat albusurile cu zaharul, pus cate o lingura, pana se incorporeaza tot.
  3. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi margarina topita.
  4. Amestecam faina cu cacaua.
  5. O incorporam in oua si amestecam cu lingura de jos in sus.
  6. Tapetam o tava, adaugam compozitia si introducem la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
  7. Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua.

Crema de visine:

  1. Visinele le punem pe foc cu zaharul si apa.
  2. Le lasam sa fiarba circa 20 minute la foc mic.
  3. Cand sunt fierte se pun in strecuratoare la scurs si le lasam sa se raceasca.
  4. Gelatina o punem la hidratat in zeama de la visine (150 ml).
  5. Frisca o batem pana capata o consistenta lejera, nu de tot, apoi o punem la rece.
  6. Intr-un vas batem galbenusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si capata o textura cremoasa.
  7. Se adauga siropul visinelor (200 ml), frisca si amestecam cu un tel.
  8. Se adauga si gelatina topita si se amesteca sa se incorporeze bine in crema.
  9. La sfarsit se adauga visinele, si se mesteca cu o spatula.

Asamblare si decorare:

  1. In tava in care am copt blatul se pune o folie de plastic alimentara mai lunga, sa putem imbraca prajitura cu ea.
  2. Se pune primul blat, se adauga crema, apoi cel de-al doilea blat.
  3. Se acopera cu folia si se introduce la frigider pana se intareste.
  4. Se imbraca prajitura in glazura de ciocolata, frisca sau dupa imaginatia fiecaruia.