Mod de preparare Prajitura DO RE MI

  1. Pentru foi se bat ouale intregi cu zaharul si sarea, apoi se adaauga faina.Din acest aluat se coc 4 foi pe dosul tavii. Eu am folosit tava de 23x32 cm si mi-au iesit doar trei foi, dar a fost foarte ok prajitura.
  2. Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul. Apoi se adauga cacaua amestecata in prealabil cu faina si nuca macinata. Se coace in aceeasi tava, pana trece testul scobitorii.
  3. Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si laptele si se fierb la bain marie, pana se ingroasa compozitia. Se racoreste si se adauga Rama Maestro topita la temperatura camerei. Se imparte aceasta crema in doua. Jumatate ramane galbena in cealalta jumatate se adauga cacaua.
  4. Eu am vrut sa am o crema alba si am folosit 4 budinci cu gust de frisca, 1,2 l lapte, zahar dupa gust, un pachet de Rama Maestro, zeama de sfecla, de spanac si turmeric sau sofran indian.
  5. Am fiert budincile cu lapte si zahar, cand s-a racorit budinca, am adaugat Rama Maestro moale la temperatura camerei, apoi am impartit in trei. Intr-una am adaugat zeama de sfecla, in a alta zeama de spanac si in ultima am pus turmeric vreo doua lingurite. Nici unul din coloranti nu au schimbat gustul cremei.
  6. Asamblarea prajiturii in revista e simetrica, la mine nu, dar nu a contat. In revista glazura era din 5 albusuri si zece linguri zahar, eu am topit o ciocolata cu doua linguri ulei, si am turnat-o peste prajitura.
  7. Ordinea pentru asamblare: Foile galbene peste prima foaie, crema cu suc de sfecla, din nou foaie, crema galbena cu turmeric si blatul, crema cu spanac si ultima foaie.