Mod de preparare Prajitura duet

Blaturi: 

  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat cu un praf de sare, pana nu mai cad de pe tel.
  3. Galbenusurile se freaca cu margarina topita.
  4. Se adauga galbenusurile peste albusuri.
  5. Se adauga si faina in ploaie, mestecand usor cu lingura.
  6. Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt.
  7. Se pune aluatul si se coace la foc mic, pana se rumeneste usor pe margini.
  8. Pentru blatul de cacao procedam ca si la blatul alb, cu diferenta ca, cacaoa se amesteca cu faina.

Crema ganache de ciocolata: 

  1. Se pune frisca intr-o cratita cu fundul mai gros.
  2. Se rupe ciocolata si se adauga in frisca.
  3. Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,nu sa fiarba.
  4. Se da la frigider pana se intareste bine.
  5. Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

Crema diplomat: 

  1. Se bat cele 3 oua cu cana de zahar intr-un castron,pana se omogenizeaza un pic.
  2. Se pune apoi pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani.
  3. Se lasa la racit.
  4. Frisca se bate bat, apoi se amesteca cu crema de ou si esenta de lamaie.
  5. Se taie blaturile pe jumatate.
  6. Se pun intr-o forma dreptunghiulara astfel:blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat,blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat.
  7. Se orneaza cu toping de ciocolata sau dupa imaginatia fiecaruia.