Mod de preparare Prajitura Elena

  1. Pentru blat-se spumeaza bine galbenusurile cu zaharul,se pune margarina moale (nu topita) si cacao,se pune faina impreuna cu praful de copt amestecand cu lingura.
  2. Albusurile care au fost batute spuma tare ,se incorporeaza in compozitie amestecand tot cu lingura.
  3. In tava cu dim. de 30/22 in care am pus hartie de copt, am intins compozitia de blat.
  4. Se da la cuptor pana la proba cu scobitoarea.
  5. Blatul rece trebuie intors cu partea de jos in sus si insiropat.
  6. 3-4 lg de zahar se caramelizeaza, se pune 150 ml apa si se lasa pana se topeste zaharul, cu siropul rece am insiropat blatul.
  7. Se amesteca ingredientele de la crema 1 si compozitia se intinde peste blat.
  8. Pentru crema 2-ouale intregi cu zaharul si cacaua se bat pe baie de abur pana se ingroase ,se iau de pe foc si se lasa pana se racesc.
  9. Margarina Rama lasata la temperatura camerei ,se spumeaza bine si se amesteca cu crema.
  10. Crema se intinde peste nuca si deasupra se pune o glazura de ciocolata.
  11. Se taie a doua zi.