Mod de preparare Prajitura fina cu nuca

  1. Separi albusurile de galbenusuri, freci margarina Rama inmuiata la temperatura camerei cu 100 gr zahar si un plic zahar vanilat, pana obtii o crema.
  2. Adaugi nuca macinata, praful de copt si faina.
  3. Bati albusurile cu 100 gr zahar si le adaugi in compozitie amestecand usor, de jos in sus pana se omogenizeaza.
  4. Ungi si tapetezi o tava, torni compozitia si coci blatul timp de 35-40 min la foc mijlociu.
  5. Intre timp bati galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat ramase.
  6. Cand blatul este aproape gata, torni crema de galbenusuri, o intinzi repede si introduci tava la cuptor pentru inca 5 minute.
  7. Prepari crema frecand margarina cu romul, zaharul pudra si zaharul vanilat.
  8. Cand blatul s-a racit, ungi prajitura cu crema, pentru decor presari nuca macinata, ciocolata rasa, sau bombonele decorative.