Mod de preparare Prajitura foietaj cu mere

  1. 250 gr faina se amesteca cu o lingurita de sare si apa calduta pana se incorporeaza toata faina.
  2. Se bate un pic pe masa.
  3. Se intinde o foaie care se unge cu compozitia de mai jos.
  4. Separat se topesc 200 gr margarina.
  5. Se ia de pe foc si se amesteca cu 200 gr faina.
  6. Se intinde peste foaie si apoi se ruleaza.
  7. Se lasa sa se odihneasca aprox. 30 min.
  8. Se taie in doua rulada obtinuta si din fiecare parte se intinde cate o foaie de marimea tavii.
  9. Merele se dau pe razatoare se adauga zahar dupa gust, se dustulesc pe foc.
  10. La final se adauga scortisoara macinata.
  11. Se pune o foaie in tava ( in tava eu pun foaie pt copt ).
  12. Se presara pesmet si apoi se intind merele.
  13. Se pune a doua foaie si apoi se da la cuptor.