Mod de preparare Prajitura fondanta de ciocolata

  1. Se incalzeste cuptorul la 200C.
  2. Se pregatesc formele astfel : se unge fiecare forma cu Rama topita, apoi se introduce la congelator pana ce s-a intarit stratul de Rama.
  3. Se scot si se ung cu inca un strat de Rama topita, apoi se tapeteaza cu cacao, iar excesul se toarna afara.
  4. Se topeste ciocolata cu Rama la bain-marie, se ia bolul de pe vasul cu apa fiarta si se amesteca pana se obtine o crema fina, apoi lasa compozitia sa se raceasca 10 minute.
  5. Intr-un alt bol, se bat ouale cu galbenusurile si zaharul, pana cand devin groase, iar telul sau mixerul lasa urme.
  6. Se cerne faina si se adauga la oua, apoi se bat pana cand se omogenizeaza.
  7. Se toarna ciocolata topita peste compozitia cu oua, in 3 parti, batand bine dupa fiecare adaugare, pana cand se incorporeaza in totalitate, iar compozitia va avea aspectul unui aluat moale de prajitura.
  8. Se toarna compozitia obtinuta in mod egal in forme.
  9. Se pun formele pe o tava si se coc 10-12 minute, pana cand la suprafata se formeaza o crusta si incep sa se desprinda de pe marginea formei.
  10. Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca 1 minut, inainte de a le scoate din forma.
  11. Se scot prajiturelele din forme, miscandu-le usor pentru a se desprinde pe margini si a aluneca usor din forma.
  12. Se scoate prajiitura pe mana pentru a fi sigur ca s-a desprins de forma si se pune la loc pana sunt gata de aranjat pe farfurie.
  13. Se orneaza farfuriile de servire cu sos de caramel, se aseaza in centrul fiecareia o prajiturica, iar deasupra prajiturii se aseaza o cupa de inghetata, apoi se serveste imediat.
  14. Se pune zaharul intr-o tigaie, se adauga 4 linguri apa, apoi se pune pe foc mediu si se amesteca pana cand zaharul se dizolva.
  15. Se mareste intensitatea focului si se da in clocot 4-5 minute, pana se obtine caramelul.
  16. Se ia de pe foc, apoi se incorporeaza cu grija frisca lichida si Rama Maestro.
  17. Se lasa sosul sa se raceasca si se poate pastra intr-o sticluta de plastic cu varf ascutit.