Mod de preparare Prajitura germana cu fructe confiate

  1. Amesteci drojdia cu o lingurita zahar, 3 linguri lapte, 3 linguri faina si lasi amestecul la loc caldut, pana dospeste.
  2. Cerni faina de 2 ori, intr-un castron mai mare.
  3. In mijlocul ei pui maiaua dospita, galbenusurile, aromele si framanti aluatul, adaugand restul de lapte.
  4. Adaugi apoi uleiul si margarina, putin cate putin, framantand continuu.
  5. Aluatul il lasi la dospit 40 minute.
  6. Taiem miezul de nuca si rahatul bucati.
  7. Sfarami migdalele si fisticul, tai cubulete fructele confiate si le amestecam toate intr-un castron.
  8. Intindem o foaie de aluat, adaugam umplutura, rulam si asezam intr-o forma de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu faina.
  9. Decoram cu niste stelute mici, pe care le facem din aluat si le lipim deasupra.
  10. Ungem cu galbenus batut, dam forma la cuptor 45-50 minute.
  11. Dupa ce il scoatem din cuptor, ungem stelutele cu glazura preparata din zeama de lamaie cu zaharul pudra.