Mod de preparare Prajitura Giorgiana

Pt blat:

  1. Luati toate ingredientele uscate si punetile intr-un bol, apoi amestecand adaugati ingredientele lichide.
  2. Turnati intr-o tava de cuptor si coaceti ca pe un blat normal.

Pt. crema:

  1. Bateti cu mixerul frisca, apoi adaugati treptat zaharul,esenta de vanile, iar la sfarsit adaugati gelatina inmuiata in prealabil in apa rece.

Pt. sirop:

  1. Puneti intr-o craticioara pe foc zaharul, apa si sucul de lamaie, lasati sa fiarba circa 1-2 min.

Asamblare:

  1. Cand blatul este gata si s-a racit il taiati in doua, apoi puneti un blat pe un platou si insiropati.
  2. Turnati deasupra crema si presarati jeleuri sau fructe la alegere.
  3. Asezati si cel de al 2-lea blat, il insiropati si il decorati cu frisca si jeleuri sau fructe.