Mod de preparare Prajitura gresita

1. Se prajesc nucile in cuptor 5-10 minute, iar dupa ce se racesc le maruntim in robotul de bucaratie si adaugam 2 linguri de amidon de porumb si mixam bine, bine impreuna.

2. Se freaca galbenusurile cu sarea, o ceasca de zahar pudra, 2 plicuri de zahar vanilat.
3. Se adauga margarina topita si esentele de rom si vanilie, coaja rasa de lamaie.

4. Faina se cerne si se amesteca in prealabil cu praful de copt, apoi se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza.

5. Se ia o tava (a mea are 28x35 cm, dar merge pana la 40), se acopera cu hartie de copt, se pune aluatul rezultat in mijloc si se intindecu mana uda sau infainata, pe toata suprafata tavii.

6. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa la copt timp de 10 minute.

7. Intre timp batem cele 9 albusuri de ou cu 1 1/2 ceasca zahar pudra si un plic de zahar vanilat, ca pentru bezele, pana compozitia devine tare.

8. Nucile maruntite se amesteca foarte bine in robot cu cele 2 linguri de amidon si abia apoi le punem in bezea si amestecam cu lingura, nu cu mixerul.

9. Dupa ce am scos tava cu foaia din cuptor, lasam la racit ,dupa care ungem foaia cu gemul si turnam amestecul cu nuca si bezea peste.

10. Se pune astfel tava in cuptorul racit la 150 de grade C si se tine acolo pana ce bezeaua capata o culoare aurie-maronie deshis.

11. Atentie ca temperatura in cuptor sa nu creasca, s-o mentineti la 150 de grade, mai putin poate sa fie mai mult nu, timp de 45 de minute.

12. Dupa ce se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si abia apoi se taie si nu se acopera.