Mod de preparare Prajitura Iliescu

Blat: 

  1. Albusul se bate spuma tare cu zaharul se adauga galbenusele, faina amestecata cu praful de copt iar treptat nuca macinata.
  2. Se amesteca toate bine, se pune in tava si se da la copt la foc potrivit.

Blat rulade: 

  1. Albusul se bate spuma tare cu zaharul se adauga galbenusele si treptat faina amestecand incontinu.
  2. Din compozitie se fac 4 foi (rulade) se coc pe dosul tavii iar cand sunt calde se ruleaza in hartie.
  3. Cand sunt reci se umplu cu gem de caise.

Crema: 

  1. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat.
  2. Se adauga sucul si coaja de lamaie.
  3. se amesteca toate bine.
  4. Faina se adauga si ea.
  5. Laptele se pune putin cate putin pana se face o pasta subtire.
  6. Toate se amesteca bine.
  7. Restul de lapte se pune pe foc iar cand clocoteste se adauga pasta amestecand continu pana se ingroase.
  8. Dupa ce s-a racit se amesteca cu rama maestro.
  9. Se umple prajitura.

Glazura: 

  1. Zaharul pudra se amesteca cu uleiul si cacao.
  2. Se stinge cu apa clocotita si se pune la foc in baia de abur si se fierbe pana se ingroase.
  3. Cand este calduta se aseaza peste prajitura.

Asamblarea: 

  1. Mod de aranjare prajitura- blatul se taie in doua.
  2. Pe o parte se aseaza jumatate din crema, se aseaza rulazile umplute cu gem de caise, peste ele se pune restul de crema si cealata parte de blat.
  3. Peste blat se pune glazura calduta.