Mod de preparare Prajitura in trei culori

  1. Faci doua checuri, unul alb din 3 oua, 3 lg zahar, 3 lg faina, 1/2 praf de copt si unul maro din restul ingredientelor.
  2. Le coci in cuptorul incins la foc potrivit.

Crema: 

  1. Cureti lamaile de coaja, le tai felii, le pui in doua vase separate si alegi samburii.
  2. Dai rahatul prin masina de tocat cu cate o lamaie, fiecare culoare separat.
  3. Adaugu la crema obtinuta zema ramasa, apoi margarina, impartita in doua si mixezi pane se omogenizeaza bine.
  4. Checurile racite le tai felii.
  5. Tapetezi doua tavi de chec cu folie de plastic, astfel incat sa depaseasca marginile, pentru a putea fi acoperita la sfarsit.
  6. Incepi sa reconstitui fiecare chec, ungand feliile cu crema in felul urmator: o felie alba crema rosie, o felie maro crema verde.
  7. Cand lipesti feliile una de alta ai grija sa apesi pentru a se prinde bine.
  8. Dupa ce umplii tava, acoperi strans cu folia si dai la rece.
  9. A doua zi glazurezi prajiturile, acoperi din nou cu folia si le dai la frigider.
  10. Glazura1 lg cacao, 1 lg apa si ciocolata le pui la foc mic pana se omogenizeaza, amestecand mereu.
  11. adaugi margarina si apoi torni glazura pe prajitura ( deasupra si lateral)intinzand-u cu un cutit lat.
  12. Prajitura o tai oblic.