Mod de preparare Prajitura in trei culori (limone)

Blat: 

  1. Biscuitii se pun in blender si se mixeaza pina devin faina.
  2. Apoi intr-un vas se amesteca faina de biscuiti si margarina topita.
  3. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o forma ale carei margini pot fi scoase cu usurinta.
  4. Se da la rece pina preparam bezeaua.

Bezeaua: 

  1. Se bat patru albusuri cu un praf de sare pina se obtine o spuma lucioasa.
  2. Dupa aceasta adaugam in ploaie zaharul pudra si mixam in continuare energic pina compozitia capata consistenta.
  3. Se adauga usor bezeaua peste blatul preparat anterior si se da in continuare la rece.

Gelatina: 

  1. Se inmoaie gelatina timp de 10 minute in 100 ml de apa.
  2. Intre timp se dizolva zaharul in 50 ml de apa si se adauga sucul de lamaie.
  3. Dupa 10 minute se amesteca gelatina cu zaharul dizolvat si se pun pe foc la "bain marie" fara a atinge punctul de fierbere.
  4. Cind gelatina a devenit consistenta se ia de pe foc si se adauga citeva picaturi de colorant alimentar.
  5. Se toarna gelatina peste bezea si se mai lasa la frigider pentru aproximativ 2 ore.