Mod de preparare Prajitura insiropata

  1. Spalati portocalele si apoi puneti-le intr-o cratita.
  2. Acoperiti-le cu apa fierbinte si lasati-le sa fiarba la foc mic aproximativ 2 ore, pana cand s-au inmuiat bine.
  3. Daca apa se evapora, adaugati alta, fierbinte.
  4. Cand sunt suficient de moi, se scurg de apa in care au fiert si se lasa la racit.
  5. Intre timp, se macina migdalele si se amesteca bine cu zaharul tos.
  6. Se maruntesc portocalele cu o furculita, se inlatura samburii si apoi se obtine din ele un piure fin ca un blender.
  7. Se adauga pe rand, ouale amestecand mereu piureul.
  8. Nu se pune un alt ou pana cand cel de dinainte nu s-a incorporat in compozitie.
  9. Se adauga apoi migdalele amestecate cu zaharul, bicarbonatul, esenta de vanilie si se amesteca energic pana cand compozitia este omogena.
  10. Se unge tava cu margarina Rama si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in tava.
  11. Se coace 50 de minute.
  12. Intre timp, pregatiti siropul amestecand ingredientele intr-un vas pus la foc mic.
  13. Lasati sa fiarba pana incepe sa se ingroase.
  14. Siropul fierbinte se toarna peste prajitura fierbinte lasata in tava, imediat dupa ce a fost scosa de la cuptor.