Mod de preparare Prajitura Iulia

Preparare blat:

1. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare.
2. Se amesteca galbenusurile cu apa si se pun peste albusuri, batand in continuu.
3. Se amesteca faina cu nuca si praful de copt si se pun peste albusuri.
4. Se amesteca usor pana la omogenizare, se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptor pentru 45 de minute.
5. Se lasa la racit si se taie in jumatate.

Preparare crema:

1. Pentru crema se pune laptele la foc cu zaharul.
2. Intr-un castronel se pune faina, amidonul si se amesteca cu putin lapte rece, apoi se toarna peste laptele caldut si se 3. amesteca in continuare la foc mic pana se ingroasa.
4. Se da jos, se pune margarina bucatele si se mixeaza pana se omogenizeaza si se raceste.
5. Se adauga coaja de portocala.

Asamblare si decorare:

1. Se monteaza prajitura astfel: se pune prima 1/2 de blat, 1/2 de crema, piscoturi, restul de crema, ultimul blat.
2. Se da la rece putin, apoi se scoate si se toarna glazura facuta din ciocolata, margarina topita si lapte, la microunde.
3. Se lasa la rece cateva ore.