Mod de preparare Prajitura Kinder Pinguin

  1. Pentru blat se separa ouale; se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa.
  2. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, separat. Se adauga faina, praful de copt, cacaua si grisul la crema de galbenusuri. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele si uleiul si se adauga mierea .
  3. Compozitia se amesteca usor cu cele 10 albusuri batute sa fie spuma tare ca la bezele ,cu praful de sare, cu miscari de jos in sus, pe verticala, astfel incat sa se pastreze compozitia cat mai aerata . Compozitia finala este destul de lichida.
  4. Se imparte compozitia in doua tavi identice, acoperite cu hartie de copt, se da in cuptorul preincalzit unde se coc pana se rumenesc. Blaturile coapte se lasa sa se raceasca fara a indeparta hartia.
  5. Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe, apoi se da de o parte sa se racoreasca.
  6. Pentru prepararea cremei, se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta băţ. Se adauga gelatina .Se adauga laptele, mierea, esenta si se mixeaza foarte bine. Intre timp foile s-au racit, trecem la asamblarea prajiturii.
  7. Pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga. Peste crema se pune glazura 1 inainte preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.
  8. Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate. Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
  9. Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, se apasa usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi se indeparteaza hartia.
  10. Suprafata prajiturii se glazureaza cu glazura 2 pregatita inainte si pastrata la temperatura camerei si se da din nou la congelator cateva minute, doar pana la intarirea acesteia.