Mod de preparare Prajitura la metru

  1. Cuptorul se incalzeste la 200 grade, ungem cu margarina si tapetam cu faina 2 tavi pentru pandispan. Separam galbenusurile si le frecam cu 250 grame zahar pana se albesc si se topeste zaharul.
  2. Se adauga putin cate putin apa, apoi uleiul si faina amestecand de fiecare data sa se omogenizeze ingredientele. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
  3. Aceasta compozitie se imparte in doua, iar in jumatate se pune 2 linguri de cacao. Se toarna fiecare compozitie in tava si punem la copt la foc mic 35 minute 4. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit. Se scot apoi pe blat delemn si se lasa la racit.
  4. Punem la fiert 350 ml lapte amestecat cu 4 linguri de faina (se amesteca cat timp laptele este rece.) Se fierbe pana capata consistenta unei budinci. Se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.
  5. Frecam spuma 200 grame margarina Maestro cu gust de unt, cu 200 grame zahar pana devine cremoasa si amestecam impreuna cu laptele fiert cu faina.(acesta trebuie sa fie rece).
  6. Taiem checurile felii cu grosimea de 1 cm si le ungem cu crema asezand feliile unse una langa alta, intercaland cele cu cacao cu cele galbene. Avem nevoie de un platou lung sau un blat de lemn, pt ca aceasta prajitura iese foarte lunga.
  7. Cand este gata o punem la rece si facem glazura. Fierbem 150 gr zahar cu 4 linguri lapte; cand s-a topit zaharul adaugam margarina, mai fierbem 5 minute si punem restul de cacao; cand glazura incepe sa se ingroase este gata. Lasam sa se raceasca putin apoi intindem peste prajitura.
  8. Se lasa la rece pana a doua zi, prajitura se taie felii pe diagonala. Optional se poate pudra cu multa nuca de cocos.