Mod de preparare Prajitura lissa

1. Se scot samburii visinelor.
2. Se bat albusurile spuma impreuna cu apa, apoi cu zaharul.
3. Galbenusurile se freaca cu uleiul, ca la maioneza, apoi se adauga peste albus.
4. Faina se cerne impreuna cu cacaoa, dupa care se incorporeaza treptat in amestecul de mai sus.

5. Se toarna aluatul intr-o tava (26x38 cm a fost tava mea) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la 180de grade timp de 35 -40 de minute, pana trece proba scobitorii.

6. Intre timp confectionam, in cazul in care nu avem un cadru dreptunghiular reglabil, un cadru din carton pe care il invelim cu folie de aluminiu.

7. Pentru siropul cu care insiropam blatul, fierbem apa cu zaharul, pana se topeste acesta din urma, apoi adaugam cele 2 plicuri de capucino si dupa ce luam de pe foc, adaugam si o esenta de rom (cred ca merge si visinata, dar eu nu am avut)
8. Blatul, dupa ce s-a racit si dupa ce am sos hartia de copt si l-am asezat din nou in tava, il insiropam bine.

9. Montam cadrul cat mai fix posibil pe langa blat.
10. Visinele le imprastiem pe blat si le acoperim cu jeleul facut dupa cum urmeaza:
11. Zeama de la compot o masuram si completam pana la 800 ml cu suc de visine (eu am folosit suc de la granini), o amestecam cu 300 g zahar, o fierbem pana la topirea zaharului, lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam si cele 3 plicuri de gelatina tort gelee, dizolvate in prealabil in 2 linguri de suc, dam un clocot apoi lasam sa se racoreasca 1 minut si o turnam calda peste visine.

12. Dam la rece pana se intareste gelatina.

13. Se mixeaza bine toate ingredientele pentru crema pana se leaga, apoi se intinde crema peste jeleu, avand grija sa nu lasam spatiu liber langa peretele cadrului.

14. Dupa care dam iar la rece sa se intareasca crema de data asta.
15. Dupa ce s-a intarit si crema, facem glazura de jeleu de deasupra prajiturii: amestecam sucul cu zaharul si gelatina dupa care punem la foc, fierbem doar pana se dizolva zaharul si incepe sa clocoteasca, o luam de pe foc, o lasam sa se raceasca 1 minut apoi o turnam cu grija peste crema, avand grija sa nu dizlocam crema (cum am facut eu).

16. Lasam 2-3 ore la frigider sa se patrunda aromele, apoi scoatem cu grija cadrul, trecand cu un cutit subtire si ascutit si incazit sub jet de apa calda, de jur imprejur.

17. Apoi se poate portiona cu acelasi cutit usor incalzit, cum am zis.

18. Se orneaza dupa preferinta.