Mod de preparare Prajitura mamei cu branza

Preparare blat:

1. Faina se cerne si amesteca cu praful de copt.
2. Margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga galbenusurile, apoi faina.
3. Se framanta foarte putin putin, pana se obtine un aluat nisipos ce se intinde cat se poate la dimensiunea tavii.
4. Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt si se intinde la dimensiunea necesara cu degetele.
5. Se introduce tava in copturul incins la 180 de grade timp de 10 minute, apoi se scoate se lasa sa se raceasca putin.

Preparare crema:

1. Se face umplutura amestecand branza bine scursa cu ouale, zaharul, coaja de lamaie si mirodeniile
2. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zeama de lamaie si zaharul praf in ploaie, continuand mixarea pana se obtine o pasta tare.

Asamblare:

1. Aluatul racit se presara cu o mana, doua de gris se se adauga umplutura, iar deasupra albusul batut si se pune la loc in cuptor la 160 de grade si se tine pana albusurile se auresc deasupra, aproximativ 40 de minute.
2. Prajitura se taie rece.