Mod de preparare Prajitura Marlenka

  1. Prepararea foilor: Intr-o cratita punem Rama Maestro Savoare de Unt, mierea si zaharul pudra la foc mic si amestecam pana se topesc ingredientele, dar nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie omogenizate si topite.
  2. Adaugam ouale, cate unul pe rand, amoniacul stins cu otet si amestecam continuu. Lasam sa fiarba pana devine ca o spuma si fierbem pana se caramelizeaza din zahar si compozitia devine maronie. Atentie la acest moment , sa nu se arda, in acest moment luam oala de pe foc si lasam sa se raceasca 5-10 minute.
  3. Dupa acest timp adaugam faina cate putin si amestecam energic. Daca vi se pare ca aluatul este foarte tare nu puneti toata faina. Aluatul obtinut se intinde imediat, pe un blat presarat cu faina, altfel este foarte greu sa il intindem, nu se intinde omogen , se va rupe si se va crapa.
  4. Se imparte aluatul obtinut in 5 parti egale si il intindem de dimensiunea tavii pe fundul careia vrem sa coacem foile. Se poate intinde si apoi se decupeaza fundul tavii, va fi un rotund cu margini omogene, restul aluatului se pune la urmatoarea foaie, grosimea trebuie sa fie cam de 4-5 mm, ele mai cresc si se umfla un pic. 4. Intindem toate foile pe hartie de copt si le coacem pe fiecare pentru 5 minute in cuptorul incins la 180 grade.