Mod de preparare Prajitura mentolata

  1. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare inca 5 minute.
  2. Ciocolata si margarina se topesc impreuna pe baie de aburi, se lasa la racit.
  3. Se incorporeaza la albusuri galbenusurile unul cate unul, apoi amestecul racit de ciocolata cu margarina si faina amestecata cu praful de copt.
  4. Se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul 24 cm, tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute la 170 de grade.
  5. Se bate frisca spuma, se adauga mascarponele si siropul de menta si se mixeaza impreuna pana se incorporeaza toate.
  6. Dupa ce blatul s-a racit se intinde crema peste el si se da la frigider.
  7. Se prepara glazura rece amestecand bine zaharul ramas cu cacaua si cu apa, apoi se toarna peste crema si se mai da putin la frigider.