Mod de preparare Prajitura Metrom

Blat: 

  1. Galbenusele se amesteca cu zaharul, se adauga uleiul si bicarbonatul stins cu otet.
  2. Toate se amesteca si se adauga apa fierbinte.
  3. Treptat se adauga faina si albusul batut spuma.
  4. Se amesteca toate bine si se imparte in doua parti.
  5. In jumatate de compozitie se pune cacao.
  6. Se folosesc 2 tavi de chec pentru acesta reteta.
  7. Se toarna in tavi compozitia alba , pestea ea compozitia cu cacao.
  8. Se da la copt la foc potrivit.
  9. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca.

Sirop: 

  1. Zaharul se amesteca cu apa si zaharul vanilat.
  2. Se pun sa fiarba pana se topeste zaharul.
  3. Se lasa sa se raceasca.

Crema: 

  1. Praful de budinca se amesteca cu zahar si putin lapte pana se omogenizeaza.
  2. Restul de lapte se pune la foc iar cand clocoteste se adauga pasta.
  3. Se amesteca toate pana se ingroase.
  4. Cand este rece se amesteca cu Rama Maestro.
  5. Checul rece se taie felii, se insiropeaza fiecare felie.
  6. Intre felii se pune crema de vanilie iar deasupra se orneaza cu frisca.