Mod de preparare Prajitura negresa by prajituria

Preparare blat:

1. Intr-o craticioara topim margarina,adaugam laptele, 350 g zahar, cacao si zaharul vanilat.
2. Amestecam pana se omogenizeaza si o lasam sa dea intr-un clocot.
3. Stingem focul si lasam sa se raceasca.
4. Adaugam galbenusurile pe rand in crema de cacao, apoi praful de copt si faina.
5. Batem bine albusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam in crema, amestecand lejer.
6. Punem intr-o tava (24 x 24) hartie de copt si turnatm compozitia in tava, intinzand-o bine pe toata suprafata tavii.
7. Introducem tava in cuptorul incalzit si lasam la copt 50 de minute.
8. Dupa cele 50 de minute scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca bine.

Preparare crema:

1. Punem la bain-marie o craticioara, punem 5 linguri de apa si adaugam bucatile de ciocolata.
2. Cand se inmoaie ciocolata, amestecam usor.
3. Adaugam smantana si esenta de rom si amestecam in continuare.
4. Adaugam si margarina si amestecam pana se topeste.
5. Cand obtinem o crema fina stingem focul.

Asamblare si decorare:

1. Punem prajitura intr-o tava mai mare, o taiem si turnam crema deasupra, cat mai uniform pe toata suprafata prajiturii.
2. Presaram fulgi de cocos pe toata suprafata si lasam sa se raceasca.
3. Negresa se taie in patrate.