Mod de preparare Prajitura "noaptea venetiana"

  1. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile.
  2. Se unge si se tapeteaza o tava de 20x30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.
  3. Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt.
  4. Se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile.
  5. Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece.
  6. Se coace 25-30 minute la 180 C.
  7. Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase.
  8. Margarina Rama se amesteca, dupa care se adauga crema racita, putin cate putin si se amesteca.
  9. Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora.
  10. Totul se amesteca pentru glazura, se topeste la microunde sau in bain-marie.
  11. Glazura se toarna peste prajitura, apoi totul se da inca o ora la frigider.