Mod de preparare Prajitura nucsoara

Preparare aluat:

  1. Freci faina cu margarina Rama, adaugi zaharul pudra, praful de copt, oul, smantana.
  2. Apoi framanti pe planseta aluatul si-l imparti in 2.
  3. Intinzi cu sucitorul si asezi o parte in tava unsa si pudrata cu faina.
  4. Peste aceasta foaie pui un strat subtire de gem de caise peste care torni umplutura.

Preparare umplutura:

  1. Bati cele 8 albusuri cu 200 gr. zahar, se adauga 8 galbenusuri, 10 linguri nuca macinata si 2 linguri de pesmet macinat, vanilie, stafide.
  2. Torni acest amestec peste foaie, acoperi cu a 2-a, o impungi cu furculita si o dai la copt, la foc domol pentru 40 min.
  3. Trebuie sa ramana alb-galbuie.
  4. Dupa ce s-a racorit, o acoperi cu zahar pudra.