Mod de preparare Prajitura pufoasa cu ciocolata

  1. Rade coaja de portocala, apoi taie portocala, stoarce sucul si amesteca cu coaja rasa.
  2. Amesteca margarina, in prealabil batuta spuma cu zaharul si amesteca pana se topeste zaharul.
  3. Adauga ouale intregi, batute in prealabil ca pentru omleta.
  4. Adauga coaja si sucul de portocala, apoi faina si praful de copt si amesteca totul bine.
  5. Unge un vas rezistent la temperaturi mari, cu diametrul de 24 cm, cu margarina, tapeteaza cu zahar si pune aluatul la copt, circa 30 de minute la 180 de grade (foc mediu).
  6. Este gata cand devine auriu si tare.
  7. Lasa-l sa se raceasca in vasul in care s-a copt circa 10 minute, apoi rastoarna si insiropeaza cu cele cateva linguri cu sirop gros. Nu trebuie sa fie insiropat prea tare.
  8. Lasa sa se raceasca bine, taie-l in felii ca pe un tort, separand putin feliile una de alta.
  9. Topeste in bain-marie ciocolata cu lapte si cu o lingurita, pensuleaza linii de ciocolata din belsug peste blat, in toate sensurile.