Mod de preparare Prajitura Raffaello

  1. Prima data se face blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu sare. Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul, uleiul si praful de copt, apoi galbenusurile. La final se incorporeaza faina .
  2. Se pune in tava hartie de copt. Se toarna blatul si se baga la cuptor pana se rumeste blatul (20-25 minute). Cand se raceste se taie in doua, o parte mai subtire si una mai groasa.
  3. Se face siropul cu apa si zaharul vanilinat. Se lasa sa fiarba putin, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  4. Blatul cel gros se aseaza pe platou si se insiropeaza cu siropul rece.
  5. Crema se face la bain-marie: Intr-o cratita se pune laptele si ciocolata alba. Cand se topeste ciocolata se adauga nuca de cocos.Se fierbe 2-3 minute apoi se lasa sa se raceasca.Cand s-a racit se adauga frisca batuta.
  6. Peste blatul insiropat se pune crema, apoi blatul subtire care se va insiropa si el. Din crema se opresc 2-3 linguri, care se pun peste blatul subtire .
  7. Peste crema se presara nuca de cocos. Se taie dreptunghiuri