Mod de preparare Prajitura rafinata de mere si martipan

  1. Se incalzeste putin laptele, se pune faina intr-un castron, se face o adancitura, se sfarama cubuletul de drojdie, adaugind putin lapte  si o lingurita de zahar, iar apoi se amesteca.
  2. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa 20 min.
  3. Se framinta energic 10 min, se adauga apoi restul de lapte, se acopera cu putina faina si se lasa sa mai creasca 30 min.
  4. Se curata merele, se pun la fiert cu 200 ml apa si 200 g zahar timp de 10 min, apoi se pun la scurs.
  5. Se framinta inca o data aluatul, se intinde si se pune intr-o tava unsa cu ulei, apoi se presara fructele fierte, uniform.
  6. Se aseaza cu grija marginile aluatului si se da la cuptor 30 min.
  7. Pentru umplutura se amesteca faina cu masa de martipan, zahar, margarina rama si zaharul vanilat. 
  8. Se aseaza compozitia rezultata peste fructe, si se da la cuptor 50 min.
  9. Cand este gata se pudreaza cu zahar vanilat.