Mod de preparare
Prajitura rapida
- Ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste.
- In compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza.
- Compozitia se toarna intr-o forma de tort (26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor 25-30 min (la inceput foc iute pt a creste si apoi incet.
- Blatul se taie in 3 (eu l-am taiat in 2 pt ca aveam nevoie de o parte din crema pt altceva).
- Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei.
- Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.
- Cand compozitia este racita complet, se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.
- Tot acum se aduga si alunele.
- Se pune jumatate din crema peste prima foaie de blat insiropata (siropul poate sa fie din zahar ars, compot sau ce doriti), se continua cu a doua foaie, restul de crema, foaie, frisca.