Mod de preparare Prajitura Regele Mihai 1

Blat I: 

  1. Albusul se bate spuma tare cu zaharul se adauga galbenusele si bicarbonatul stins cu otet.
  2. Se amesteca bine si se adauga treptat faina.
  3. Se toarna in tava si se da la copt.

Blat II: 

  1. Albusul se bate spuma tare cu zaharul se adauga nuca macinata iar la final faina amestecata cu praful de copt.
  2. Se amesteca bine, se da la copt la foc potrivit.

Crema: 

  1. Galbenusul se amesteca spuma cu zaharul se adauga zaharul vanilat si laptele.
  2. Se fierbe pe baia de abur pana se ingroase.
  3. Rece se amesteca cu Rama.

Asamblarea: 

  1. Peste Blat I se aseaza jumatate din crema, peste crema se aseaza biscuitii inmuiati in cafea, se pune restul de crema apoi Blatul II.
  2. Deasupra se pune glazura de cacao.