Mod de preparare Prajitura Rigoleto

  1. Bati albusurile spuma, apoi adaugi alternativ zahar si apa, batand in continuare pana se intareste bezeaua si se dizolva zaharul.
  2. Cu miscari circulare verticale, incorporezi usor in bezea galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua.
  3. Torni compozitia intr-o tava si o coci la cuptorul preincalzit la foc mijlociu 30-35 minute.
  4. Pentru crema amesteci galbenusurile cu faina, zaharul si laptele.
  5. Fierbi crema pe baie de aburi pana se ingroasa, iar cand s-a racit o incorporezi treptat in margarina Rama frecata spuma.
  6. Adaugam in crema nuca de cocos si zaharul vanilat si omogenizezi.
  7. Tai blatul racit in doua foi orizontale si intinzi crema pe una dintre ele.
  8. Asezi cea de-a doua si acoperi prajitura cu o glazura obtinuta prin frecarea la rece a albusurilor cu zahatul.
  9. O decorezi cu ciocolata rasa si o dai la frigider pentru 3-4 ore pentru a se intari crema si usca glazura.