Mod de preparare Prajitura sarlota

  1. Se freaca galbenusurile cu sarea, vanilia si zaharul, iar la sfarsit faina.
  2. Punem si albusurile batute spuma si amestecam prin rasturnare.
  3. Turnam compozitia intr-o tava tapetata si bagam la cuptor 35 minute.
  4. Cand e gata lasam sa se raceasca.
  5. Punem gelatina la inmuiat in 300 ml lapte.
  6. Amestecam galbenusurile cu un praf de sare, 4 linguri zahar si 4 linguri faina.
  7. Turnam restul de lapte si amestecam bine.
  8. Punem compozitia intr-o oala si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
  9. Luam de pe foc si adaugam gelatina, punand oala intr-un vas cu apa ca sa se raceasca.
  10. Albusurile se bat spuma cu 8 linguri zahar si amestecam in compozitia racita de lapte.
  11. Batem frisca spuma cu restul de zahar.
  12. Oprim frisca pentru ornat, iar restul punem in crema.
  13. Impartim compozitia in doua, iar intr-una adaugam cacao, iar in cealalta zaharul vanilat.
  14. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie de plastic, asezam blatul apoi punem straturi de crema, unul alb, unul maro.
  15. Deasupra ornam cu frisca si bagam la rece.