Mod de preparare Prajitura sarlota !

Blatul: 

  1. Se pregateste o tava de tapetata cu hartie de copt
  2. Se freaca galbenusurile cu sarea, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.
  3. Se amesteca usor de jos in sus.
  4. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.
  5. Se scoate si se lasa la racit.

Sarlota: 

  1. Mai intai se lasa gelatina la inmuiat in 300ml lapte rece.
  2. Intre timp se amesteca galbenusurile cu un praf de sare, 4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina.
  3. Se toarna restul de lapte si se amesteca bine cu mixerul, se adauga compozitia intr-o alta oala si se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa, dar atentie fara sa fiarba.
  4. Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita.
  5. Se pune oala intr-un vas cu apa rece la racit.
  6. Albusurile se bat spuma tare cu 8 linguri de zahar ca la bezele si se amesteca in compozitia de lapte racita.
  7. Se bate frisca spuma cu restul de zahar(4 linguri).
  8. Se opreste putina frisca pentru ornat, iar restul se amesteca in crema.
  9. Se imparte compozitia in 2 parti, iar intruna se pun 2 linguri de cacao si in cealalta ,zaharul vanilat.
  10. Se mai lasa putin la frigider 15-20 de minut.
  11. Apoi se tapateaza tava in care am copt blatul, cu folie de plastic alimentar, se pune blatul,apoi se aseaza alternativ straturi din compozitia de sarlota.
  12. Se mai lasa la frigider pentru 2 ore, se scoate se taie dupa preferinta, apoi se decoreaza cu frisca ramasa.